Τι καλύτερο από ένα υγιεινό κέικ βρώμης με γεύση…τσουρέκι; Εύκολο, γρήγορο και χορταστικό. Ιδανικό για ένα θρεπτικό πρωινό ή σνακ, τόσο για μεγάλους όσο και για παιδιά.
Στερεά Υλικά
- 300γρ νιφάδες βρώμης, αλεσμένες στο μούλτι μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι
- 20γρ baking powder
- 1 κ.γλυκού μαχλέπι
- 1 κ.γλυκού κακουλέ
- ½ κ.γλυκού μαστίχα
- 1 κ.γλυκού κανέλα
- 50γρ κρυσταλλική στέβια 1:1 ή καστανή ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
Yγρά Υλικά
- 3 αυγά
- 100γρ γάλα
- 120γρ σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
- 50γρ ηλιέλαιο ή απαλό ελαιόλαδο
- 60γρ γιαούρτι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Προαιρετικά: 1-2 κ.σούπας μέλι και αμύγδαλο φιλέ για την επικάλυψη
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα στερεά υλικά.
- Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε τα υγρά υλικά.
- Ρίχνουμε σταδιακά το υγρό μείγμα στο στερεό, ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και ταυτόχρονα αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για λίγο.
- Αλείφουμε μια παραλληλόγραμμη φόρμα με λάδι, την αλευρώνουμε και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε για 40-45 λεπτά, ή μέχρι την στιγμή που αν βάλουμε ένα μαχαίρι θα βγει καθαρό.
- Αφήνουμε να κρυώσει και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με μέλι και αμύγδαλο φιλέ. Το κέικ βρώμης μας είναι έτοιμο.