Αρθρογράφος: Κατερίνα Τυροθουλάκη , Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc
Εξειδίκευση στην Κλινική Διαιτολογία,  University of Νοttingham
Email: katerinatyroth@gmail.com
Τηλέφωνο: 6949498960

Τι καλύτερο από ένα υγιεινό κέικ βρώμης με γεύση…τσουρέκι; Εύκολο, γρήγορο και χορταστικό. Ιδανικό για ένα θρεπτικό πρωινό ή σνακ, τόσο για μεγάλους όσο και για παιδιά.

Στερεά Υλικά

Yγρά Υλικά

Προαιρετικά: 1-2 κ.σούπας μέλι και αμύγδαλο φιλέ για την επικάλυψη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα στερεά υλικά.
  2. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε τα υγρά υλικά.
  3. Ρίχνουμε σταδιακά το υγρό μείγμα στο στερεό, ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και ταυτόχρονα αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για λίγο.
  5. Αλείφουμε μια παραλληλόγραμμη φόρμα με λάδι, την αλευρώνουμε και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  6. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά, ή μέχρι την στιγμή που αν βάλουμε ένα μαχαίρι θα βγει καθαρό.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με μέλι και αμύγδαλο φιλέ. Το κέικ βρώμης μας είναι έτοιμο.

Αφήστε μια απάντηση