ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Για συμβάσεις αγοραπωλησίας προϊόντων, μέσω του διαδικτυακού καταστήματος

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα «e-sofos» και σας ευχαριστούμε για το ότι μας ξεχωρίσατε και ως εκ τούτου χρησιμοποιείτε το «e-sofos.gr».

Η ιστοσελίδα e-sofos.gr είναι το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, και αποτελεί την διαδικτυακή παρουσία της επιχείρησής μας.

Αντισυμβαλλόμενος σας, είναι η Ομόρρυθμη εταιρεία μας, με την επωνυμία «ΔΗΜΤΣΙΟΥΔΗΣ ΧΡ – ΓΚΟΓΚΟΥ ΧΡ. Ο.Ε» η οποία έχει συσταθεί από το έτος 2015, με Α.Φ.Μ:997313365, Δ.Ο.Υ Αμπελοκήπων, και με αριθμό Γ.Ε.ΜΗ: 140209406000. Η «εταιρεία» μας εδρεύει στην περιοχή των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, και δη στο επί της οδού Ελ. Βενιζέλου & Γευγελής αρ. 2, μοναδικό της κατάστημα, Τ.Κ.:56121.

Παρακαλούνται θερμά είτε οι επισκέπτες είτε oι εγγεγραμμένοι ως χρήστες της «e-sofos.gr» (εφεξής «χρήστες»), προτού ξεκινήσουν την πλοήγησή τους στο ηλεκτρονικό κατάστημα αλλά και πριν προβούν σε οποιαδήποτε συναλλαγή με το κατάστημα ή πριν την εγγραφή τους στις υπηρεσίες του, να διαβάζουν προσεκτικά τους παρόντες προδιατυπωμένους όρους χρήσης (εφεξής «όροι»). Οι όροι αυτοί αναρτώνται στην παρούσα ιστοσελίδα, προκειμένου να ενημερώσουν τους καταναλωτές/χρήστες, με κατανοητό, σαφές και εύληπτο τρόπο, για τις ρυθμίσεις των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των μερών, αναφορικά με την πρόσβασή τους και την χρήση της ιστοσελίδας, που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-sofos. gr, καθώς και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, που απορρέουν από κάθε συναλλαγή μεταξύ της επιχείρησής μας (εφεξής, η «εταιρεία»), ως προμηθεύτριας προϊόντων και παρέχουσας υπηρεσιών, και κάθε προσώπου, που αποτελεί τον τελικό αποδέκτη των προϊόντων και υπηρεσιών της.

Βεβαιωθείτε, λοιπόν, πριν την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα «e-sofos.gr» ότι συμφωνείτε με τους κάτωθι αναφερόμενους όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας και εξυπηρέτησης σας, καθώς η περιήγηση, εγγραφή σας ή η όποια παραγγελία σας, μέσω αυτής, συνεπάγεται την ρητή και ανεπιφύλακτη συγκατάθεσή σας ως προς το σύνολο των κάτωθι «όρων».

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Η « εταιρεία» μας, από το έτος 2015, δραστηριοποιείται στον χώρο της λιανικής πώλησης. Το μοναδικό της κατάστημα λειτουργεί ως καφεκοπτείο, όπου μπορείς να απολαύσεις μοναδικά είδη και αμέτρητες εκλεκτές ποικιλίες φρεσκοαλεσμένου καφέ, αφεψημάτων, και ροφημάτων. Αυτό, ωστόσο που μας ξεχωρίζει και που εκφράζει την φιλοσοφία μας, η οποία ερείδεται στην κατανάλωση αποκλειστικά και μόνο αγνών, βιολογικών και όχι επεξεργασμένων προϊόντων, που συμβάλλουν σε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, είναι ότι, παράλληλα με τα ανωτέρω προϊόντα και υπηρεσίες, η εταιρεία διαθέτει ευρεία γκάμα μπαχαρικών και βοτάνων, αλλά και μείγματα αυτών, πληθώρα ολόφρεσκων και τραγανών ξηρών καρπών, αποξηραμένα φρούτα, υπερτροφές (super foods), δημητριακά, όσπρια, άλευρα, προϊόντα υγιεινής διατροφής αλλά και διαίτης, έλαια και εν γένει διάφορα είδη μαγειρικής, τα οποία κατ’εξοχήν φέρουν επί της συσκευασίας τους την επισήμανση (ετικέτα) της επωνυμίας ‘’Sofos’’, που τυγχάνει να αποτελεί και το κατοχυρωμένο σήμα της εταιρείας. Eνδέχεται, κάποια προϊόντα του καταστήματος τα οποία είναι ήδη συσκευασμένα από συγκεκριμένους παραγωγούς από τους οποίους και τα προμηθευόμαστε, ή και έχουν εισαχθεί από άλλες χώρες της Ε.Ε, να διατίθενται προς πώληση, μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος ή και μέσω υπηρεσιών διανομής προϊόντων με τις οποίες συνεργαζόμαστε ή θα συνεργαστούμε μελλοντικά.

Επίσης, η « εταιρεία» μας διαθέτει διάφορα είδη αξεσουάρ καφέ και ροφημάτων, τα οποία προμηθευόμαστε από αξιόπιστους κατασκευαστές, και τα οποία έχουν αποδειχθεί άκρως λειτουργικά και οικονομικά ούτως ώστε να σας παρέχουν τα εχέγγυα για μια άνετη παρασκευή ροφημάτων και αφεψημάτων στο σπίτι σας.

Σκοπός του ηλεκτρονικού καταστήματος είναι να παρέχει μια άκρως λειτουργική, απλή, βολική και οικονομικά αποδοτική υπηρεσία στους καταναλωτές, συνδέοντάς τους με το κατάστημα, ώστε να γνωρίσουν με πλήρη ακρίβεια και λεπτομέρεια, και ως εκ τούτου να εμπιστευτούν και να απολαύσουν την μοναδική ποιότητα των προϊόντων μας και να ικανοποιηθούν από την άμεση, συνεπή και ταχύτατη εξυπηρέτηση στην περιοχή τους, μέσω των υπηρεσιών διανομής (delivery). Σημειώνεται ότι αποκλείεται, μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος η δυνατότητα παραγγελίας για άμεση κατανάλωση καφέ ως ροφήματος, αλλά και κάθε είδους ροφημάτων και αφεψημάτων, και για την υπηρεσία διανομής (delivery) αλλά και για παραλαβή από το κατάστημα (take away). Η δυνατότητα, ωστόσο αυτή παρέχεται μέσω άλλων υπηρεσιών διανομής των προϊόντων μας, με τις οποίες συνεργαζόμαστε, ήτοι με την e food και την Wolt.

Τα διαδραστικά μενού της ιστοσελίδας επιτρέπουν στους καταναλωτές/χρήστες, να δημιουργούν ευχερώς και να υποβάλλουν τις παραγγελίες τους με το πάτημα ενός κουμπιού.

Τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας μπορείτε να τα ανακαλύψετε αλλά και να παραγγείλετε, και σε άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες – πλατφόρμες διανομής προϊόντων, όπως είναι το e food και η Wolt, μη αποκλειόμενης μελλοντικής συνεργασίας της εταιρείας με παρόμοιας λειτουργικότητας πλατφόρμα διανομής προϊόντων. Eπίσης, και στις εξής εφαρμογές: ήτοι facebook, στο twitter και στο Instagram, μπορείτε να ανακαλύψετε τον μαγευτικό κόσμο της άριστης ποιότητας των προϊόντων, που διαθέτει η εταιρεία, και να εντρυφήσετε στην φιλοσοφία μας. Οι όροι της παρούσας ισχύουν οπουδήποτε η εταιρεία εμφανίζεται ως πωλήτρια και υπάρχει αναρτημένο το παρόν, εκτός εάν αναιρούνται από άλλους όρους χρήσης ενός διαφορετικού ηλεκτρονικού πολυκαταστήματος.

Επίσης, τα προϊόντα μας διατίθενται προς αγορά και σε συγκεκριμένες χώρες εκτός της Ελλάδος, ήτοι στην Κύπρο αλλά και στην Γερμανία. Ενδέχεται, επομένως, η e-sofos.gr να παρέχει μετάφραση της Ελληνικής έκδοσης των όρων και σε άλλες γλώσσες. Κατανοείτε και συμφωνείτε ότι οποιαδήποτε μετάφραση των όρων σε άλλες γλώσσες είναι μόνο για την εξυπηρέτησή σας και ότι η Ελληνική έκδοση θα διέπει τους όρους της σχέσης σας με την e-sofos.gr.

ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

α. ΓΕΝΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ

Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας «e–sofos.gr» ή χρήστης της ιστοσελίδας και των υπηρεσιών της παραχωρεί την συγκατάθεσή του στους κατωτέρω αναφερόμενους όρους χρήσης, που ισχύουν για το σύνολο του περιεχομένου, των σελίδων, των γραφικών, των εικόνων, των φωτογραφιών και των αρχείων, που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα. Σημειώνεται, ότι αναπόσπαστο κομμάτι των όρων θεωρείται και κάθε τρέχουσα ή μεταγενέστερη παραπομπή, σχετικά με τους ισχύοντες όρους, όπως και κάθε έγγραφο, που αναφέρεται και συνοδεύει το παρόν, καθώς και κάθε μεταγενέστεροι τιθέμενοι όροι, σχετικά με τη διενέργεια διαγωνισμών.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που ο «χρήστης» για οιονδήποτε λόγο, δε συμφωνεί με τους «όρους χρήσης», τότε οφείλει να μην προβεί σε χρήση των υπηρεσιών και του περιεχομένου της ιστοσελίδας μας.

Αν υπάρχει κάποιο μέρος της ιστοσελίδας μας ή κάποιος όρος, που ως επισκέπτης αδυνατείτε να κατανοήσετε, ή εάν σας δημιουργηθεί οποιαδήποτε απορία, σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, στην πλατφόρμα επικοινωνίας, η οποία διατίθεται στην ιστοσελίδα και συγκεκριμένα στην περιοχή με την ένδειξη ‘’επικοινωνία’’ ή άλλως στο email, που διαθέτουμε, και συγκεκριμένα στο: info@e–sofos.gr.

β. ΘΕΜΙΤΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Καταρχάς, όπου αναφέρεται ο όρος «χρήση»| της ιστοσελίδας διασαφηνίζεται ότι θεωρείται η πλοήγησή του εκάστοτε χρήστη στο ηλεκτρονικό κατάστημα, η εγγραφή του στις υπηρεσίες του ή στο newsletter, καθώς και η συμμετοχή σε τυχόν διαγωνισμούς, ως είναι ευνόητο κατεξοχήν η συναλλαγή με το κατάστημα είτε με ολοκλήρωση αγοράς είτε με παραγγελία των προϊόντων ή και υπηρεσιών.

Χρησιμοποιώντας, λοιπόν, με οποιονδήποτε τρόπο, την παρούσα ιστοσελίδα ή και υποβάλλοντας παραγγελία αγαθών ή αξεσουάρ καφέ και ροφημάτων κλπ, μέσω αυτής, οι χρήστες

δεσμεύονται:

Να χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα κατεξοχήν, για να ενημερωθούν για την αγορά διαθέσιμων προϊόντων και ειδών αξεσουάρ καφέ και ροφημάτων, και για να προβούν σε σχετικές με αυτά παραγγελίες,
Να χρησιμοποιούν τη σελίδα, προκειμένου να υποβάλλουν θεμιτά ερωτήματα, για περαιτέρω διευκρινίσεις και πληροφορίες, για την ποιότητα και την χρησιμότητα των προϊόντων,
3. Να παρέχουν με ορθότητα, ακρίβεια και πληρότητα την διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου (email), την ταχυδρομική τους διεύθυνση και τα λοιπά στοιχεία επικοινωνίας, που θα ζητηθούν, προκειμένου να είναι δυνατή η εγγραφή τους στο ηλεκτρονικό κατάστημα ή στο newsletter αυτού ή προκειμένου να είναι η εταιρεία σε θέση να προωθήσει την παραγγελία. Επίσης, να φροντίζουν να ενημερώνουν επιμελώς τα στοιχεία της εγγραφής τους, ώστε να διατηρούνται αληθή, ακριβή, έγκυρα, ενημερωμένα και πλήρη. Περαιτέρω, αποδέχονται ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες, για να επικοινωνήσουμε μαζί τους σε περίπτωση, που αυτό κριθεί απαραίτητο (βλ. αναλυτικά Πολιτική Προστασίας Απορρήτου).
Nα μην παρεκκλίνουν από τα όσα τάσσουν οι γενικοί κανόνες περί συναλλακτικών ηθών και να τηρούν την καλή πίστη, που απαιτείται στις συναλλαγές, όπως ομοίως δεσμεύεται άλλωστε να πράττει και η « εταιρεία» .
γ. ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΧΡΗΣΤΗ

Ανήλικοι, ήτοι κάτω των 18 ετών, δεν επιτρέπεται να κάνουν χρήση της ιστοσελίδας και να πραγματοποιούν αγορές ή άλλες νομικές πράξεις, χωρίς την συγκατάθεση του ενός γονέα τους ή νόμιμου κηδεμόνα. Κάνοντας, λοιπόν, χρήση δηλώνετε και εγγυάστε ότι είστε ενήλικος ή ότι έχετε την προαναφερθείσα συγκατάθεση.

Η Σύμβαση ανάμεσα μας είναι δεσμευτική για εσάς και για εμάς και για τους αντίστοιχους διαδόχους και εκδοχείς μας. Δεν είναι επιτρεπτό να μεταβιβάσετε, εκχωρήσετε, χρεώσετε ή διαθέσετε μια σύμβαση ή οποιοδήποτε από τα δικαιώματα ή τις υποχρεώσεις σας, που απορρέουν από αυτήν, χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεσή μας.

Οι χρήστες πελάτες, συμφωνούν και αναλαμβάνουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες, τις πληροφορίες και τα δεδομένα του ηλεκτρονικού καταστήματος, όπως ο Νόμος προβλέπει. Αναλυτικότερα, ο «χρήστης» υποχρεούται να μην χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό κατάστημα με το εμπορικό σήμα e-sofos.gr,με τρόπο, που παραβιάζει οποιονδήποτε ισχύοντα τοπικό, εθνικό ή διεθνή νόμο ή κανονισμό, και συγκεκριμένα για τα κάτωθι:

αποστολή, δημοσίευση, αποστολή μέσω email ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου, που είναι παράνομο για οποιονδήποτε λόγο, προκαλεί παράνομη προσβολή και βλάβη στην «εταιρεία» ή σε οποιονδήποτε τρίτο ή προσβάλλει την εμπιστευτικότητα ή το απόρρητο πληροφοριών οποιουδήποτε προσώπου,
αποστολή, δημοσίευση, αποστολή μέσω email ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου, που είναι παράνομο για οποιονδήποτε λόγο, προκαλεί προσβολή των χρηστών ηθών, κοινωνικών αξιών, της ανηλικότητας κ.λ.π,
αποστολή, δημοσίευση, αποστολή μέσω email ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου, για το οποίο οι χρήστες δεν έχουν δικαίωμα μετάδοσης, σύμφωνα με τον νόμο ή τις εν ισχύ συμβάσεις (όπως εσωτερικές πληροφορίες, ιδιοκτησιακές και εμπιστευτικές πληροφορίες, που αποκτήθηκαν και αποκαλύφθηκαν ως μέρος εργασιακών σχέσεων ή που καλύπτονται σε συμφωνίες εμπιστευτικότητας,
αποστολή, δημοσίευση, αποστολή μέσω email ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου, το οποίο παραβιάζει οποιαδήποτε ευρεσιτεχνία, εμπορικό σήμα, εμπορικό μυστικό, πνευματικά δικαιώματα ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων κάθε είδους,
αποστολή, δημοσίευση, αποστολή μέσω email ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε υλικού, το οποίο περιέχει ιούς λογισμικού ή οποιουσδήποτε άλλους κώδικες, αρχεία ή προγράμματα, που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την διακοπή, την πρόκληση βλάβης, την καταστροφή του εξοπλισμού ή της λειτουργίας οποιουδήποτε λογισμικού ή υλικού υπολογιστών,
ηθελημένη ή αθέλητη παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας ή των διατάξεων
παρενόχληση τρίτων με οποιονδήποτε τρόπο,
συλλογή ή αποθήκευση προσωπικών δεδομένων, σχετικά με άλλους χρήστες.
Τέλος, η «εταιρεία» διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει, κατά την διακριτική της ευχέρεια τυχόν σχόλια ή κριτικές, που γράφτηκαν κακόβουλα, με χυδαίο, εμφανώς επιθετικό, προσβλητικό και υποτιμητικό τρόπο, ικανό να βλάψει την φήμη της εταιρείας αλλά και εν γένει δικαιώματα της αλλά και τρίτων.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Οι πληροφορίες που παρέχονται σχετικά με τις θεραπευτικές ιδιότητες ορισμένων προϊόντων, βασίζονται σε έρευνες. Ωστόσο έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν εργαλείο διάγνωσης ή θεραπείας και να αντικαταστήσουν την ιατρική συμβουλή. Σε καμία περίπτωση μην τροποποιήσετε ιατρική συμβουλή βασιζόμενοι σε κάποιο κείμενο που διαβάσατε στην ιστοσελίδα μας. Για προβλήματα υγείας συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

Η εγγραφή στο newsletter μας πραγματοποιείται μόνο με την αναγραφή του email, που διατηρείται και στο οποίο θέλετε να σας κρατούμε ενήμερους, με προσφορές, εκπτώσεις και άλλα νέα, που αφορούν τα προϊόντα μας ή τρέχοντες διαγωνισμούς.

Με σκοπό την καλύτερη και αρτιότερη εξυπηρέτησή σας αλλά και την διευκόλυνση των μελλοντικών σας αγορών, κατά την πρώτη παραγγελία, που πραγματοποιείτε, εγγράφεστε ως χρήστης του e-sofos.gr. Διευκρινίζετε ότι, για να μπορέσετε να προβείτε στην επιθυμητή παραγγελία δεν είναι απαραίτητο να είστε μέλος του e-sofos.gr. Θα σας συμβουλεύαμε, ωστόσο, να γίνετε μέλος του, καθώς θα καθίσταται μετέπειτα, ήτοι σε μεταγενέστερο χρόνο κατά τον οποίο θελήσετε να παραγγείλετε εκ νέου, πολύ πιο εύκολο να παραγγείλετε καθώς θα είναι πολύ πιο απλή η διαδικασία της παραγγελίας σας. Πέραν τούτου ως μέλος θα έχετε πρόσβαση σε παλαιές και τωρινές παραγγελίες σας, θα μπορείτε να τηρείτε στο καλάθι, μια λίστα των προϊόντων, που επιθυμείτε να αγοράσετε μελλοντικά. Επίσης, θα λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με προωθητικές ενέργειες νέων προϊόντων, προσφορές, διαγωνισμούς, αλλά και σε κατηγορίες προϊόντων, που σας ενδιαφέρουν.

Αυτό γίνεται με πολύ απλό τρόπο:

Πατήστε το πλήκτρο δημιουργίας νέου λογαριασμού και συμπληρώστε στην ειδική πλατφόρμα εγγραφής νέου μέλους έναν ενεργό λογαριασμό email και έναν δικό σας κωδικό πρόσβασης. Τονίζεται ότι είναι απαραίτητο το email να είναι ενεργό, καθώς η επικοινωνία μας θα γίνεται βάσει αυτού του email, που δώσατε κατά την εγγραφή σας.

Έπειτα, στην ειδική πλατφόρμα εγγραφής συμπληρώνετε όλα τα προσωπικά σας στοιχεία, που είναι προδιατυπωμένα από εμάς για εσάς και κρίνονται απαραίτητα, για τη μεταξύ μας σύναψη σύμβασης πώλησης από απόσταση. Η εγγραφή αυτή είναι κατάδηλο ότι σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παρόντων όρων και ότι συναινείτε στην χρήση των προσωπικών σαν δεδομένων, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην Πολιτική Απορρήτου παρακάτω. Τονίζεται ότι είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι, για την ακρίβεια των στοιχείων, που καταχωρείτε. Το σύνολο των στοιχείων, που αποστέλλετε στην «εταιρεία μας» εμπίπτουν στην αυστηρή τήρηση πολιτικής προστασίας προσωπικών δεδομένων (βλ. αναλυτικότερα πολιτική απορρήτου) και συλλέγονται και επεξεργάζονται με πλήρη ασφάλεια και δική μας επιμέλεια και μόνον κατόπιν δική σας συγκατάθεσης, που παρέχεται με την συμπλήρωση της ως άνω ειδικής πλατφόρμας.

Μετά την εγγραφή σας και κάθε επόμενη φορά, που θα επιθυμείτε να παραγγείλετε, συμπληρώνετε απλά στην φόρμα το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό πρόσβασης, που είχατε καταχωρήσει, κατά την εγγραφή σας στην ιστοσελίδα μας, και επιλέγετε «ΣΥΝΔΕΣΗ» στο χώρο των μελών, προκειμένου να εισέρθετε και να ξεκινήσετε την προσθήκη προϊόντων, που επιθυμείτε στο καλάθι σας.

Λογαριασμοί, που διαπιστώνουμε ότι έχουν ελλιπή καταχωρημένα στοιχεία ή ψεύτικα στοιχεία, θα διαγράφονται, δίχως προειδοποίηση.

Οι χρήστες/μέλη παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνοι για όλες τις πράξεις, που διενεργούνται μέσω του προσωπικού κωδικού πρόσβασης, το όνομα χρήσης και γενικότερα τον λογαριασμό τους (user account).

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΔΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ.

Οι ολοκληρωμένες μόνο παραγγελίες, μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος e- sofos. gr αποτελούν συνάψεις σύμβασης πώλησης εξ’αποστάσεως.

Σε όλες τις σελίδες του ηλεκτρονικού καταστήματος e-sofos.gr και κάτω από κάθε διαθέσιμο προϊόν ή εφόσον πατήσετε πάνω στο κάθε διαθέσιμο προϊόν και κάτω από την περιγραφή αυτού βρίσκεται το πλήκτρο ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ αγορών.

Πλοηγηθείτε, λοιπόν, εύκολα και διασκεδαστικά στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα και προσθέστε στο καλάθι σας τα προϊόντα, που επιθυμείτε να αγοράσετε.

Για να συνεχίσετε τις αγορές σας, επιλέξτε από τις κεντρικές κατηγορίες, που όλες διαθέτουν παράτιτλο, που περιγράφει τι ακριβώς χρειάζεστε, επιλέξτε λοιπόν αυτή, που περιέχει το επόμενο είδος, που αναζητείτε, και προσθέστε το επίσης στο καλάθι σας.

Αφού ολοκληρώσετε την διαδικασία επιλογής και προσθήκης προϊόντων, πατήστε το πλήκτρο ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ και έπειτα το πλήκτρο ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ.

Τονίζεται ότι ακόμη και στην περίπτωση, που δεν είστε μέλος, θα σας ζητηθούν προσωπικά στοιχεία, όπως διεύθυνση τιμολόγησης και αποστολής παραγγελίας, email, τηλέφωνο επικοινωνίας και όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη σύναψη και ολοκλήρωσης της σύμβασης μεταξύ των δύο μερών, για τα οποία ομοίως τηρείται η πολιτική απορρήτου.

Η παραγγελία επομένως ολοκληρώνεται σε 5 βήματα:

1. Ταυτοποίηση (δυνατότητα σύνδεσης, εγγραφής ή συνέχιση ως επισκέπτης)
2. Διεύθυνση χρέωσης και αποστολής
3. Επιλογή τρόπου αποστολής
Επιλογή τρόπου πληρωμής
Επιβεβαίωση και καταχώρηση της παραγγελίας
Με την αποστολή του αιτήματος προς παραγγελία εμφανίζεται ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του αιτήματος παραγγελίας, που θα λάβει η εταιρεία μας, το οποίο σας αποστέλλεται και στη δηλωθείσα από εσάς διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η «εταιρεία» μας παραλαμβάνει τα αιτήματα των παραγγελιών πάντοτε με την επιφύλαξη της διαθεσιμότητάς αυτών. Ο έλεγχος αυτός πραγματοποιείται μετά την έναρξη του σταδίου επεξεργασίας, που ακολουθεί το αίτημά σας. Σημειούται, ότι κατά το στάδιο της λήψης του αιτήματός σας κα της αυτόματης προβολής του περιεχομένου της παραγγελίας σας δεν έχει ακόμη ξεκινήσει η επεξεργασία του αιτήματός σας από την εταιρεία μας.

Πάντοτε θα φροντίζει η «εταιρεία» μας, ούτως ώστε να επιβεβαιώνεται η παραγγελία σας και να ενημερώνεστε σχετικά με αποστολή μηνύματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση ή στον αριθμό κινητού τηλεφώνου, που μας έχετε δηλώσει, και θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία αυτής. Η δε αποστολή των προϊόντων θα πραγματοποιείται, βάσει χρονοδιαγράμματος παράδοσης, που τηρεί η εκάστοτε συνεργάτιδα εταιρεία ταχυμεταφορών.

Θα επικοινωνούμε κάθε φορά μαζί σας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση ή στον αριθμό κινητού τηλεφώνου, που μας έχετε δηλώσει, είτε και με τους δύο τρόπους, που κάποιο προϊόν μας εντέλει δεν είναι διαθέσιμο ή ενδεχομένως θα είναι διαθέσιμο σε χρόνο μεταγενέστερο από αυτόν, που αναγράφεται στον ηλεκτρονικό μας κατάστημα, και θα σας ενημερώνουμε σχετικά για το εάν θα καταστεί διαθέσιμο και για τον χρόνο, που εντέλει θα καθίσταται διαθέσιμο, ώστε να συνεννοηθούμε για τυχόν τροποποίηση, διόρθωση ή ακύρωση της παραγγελίας σας.

Αν για κάποιον λόγο καταστεί αδύνατη η επικοινωνία μαζί σας, για διάστημα πέραν των 10 ημερών, το αίτημά σας θα ακυρώνεται αυτόματα και θα πρέπει να αποστείλετε εκ νέου αίτημα προς το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Σε κάθε περίπτωση νέας ή τροποποιηθείσας παραγγελίας σας, θα σας αποστέλλεται μήνυμα, με τους άνω ρηθέντες τρόπους, επιβεβαιωτικό της παραγγελίας σας.

Η αποστολή των προϊόντων σας πραγματοποιείται κατόπιν χρονοδιαγράμματος, που τηρεί η συνεργάτιδα εταιρεία ταχυμεταφορών, σχετικά με την παράδοση.

Η «εταιρεία» μας διατηρεί το δικαίωμα να επικοινωνεί μαζί σας, με τους παραπάνω τρόπους, για όποιο ζήτημα ανακύψει, μέχρι και την παράδοση της παραγγελίας σας. Η εν λόγω επικοινωνία μας εννοείται ότι καλύπτει την γνωστοποίηση εκ μέρους μας, όπου ο νόμος το απαιτεί.

Σχετικά με τον κίνδυνο απώλειας ή βλάβης των αγαθών ισχύουν τα εξής:

Στις συμβάσεις κατά τις οποίες ο προμηθευτής αποστέλλει τα προϊόντα στον καταναλωτή, ο κίνδυνος απώλειας ή βλάβης μετατίθεται στον καταναλωτή, όταν αυτός ή κάποιο τρίτο μέρος, το οποίο ορίζεται σχετικά από τον καταναλωτή, και είναι διάφορο του μεταφορέα, έχει αποκτήσει τη φυσική κατοχή των αγαθών. Εντούτοις, η ευθύνη και ο κίνδυνος απώλειας για τα προϊόντα μεταβαίνει στον καταναλωτή άμα τη παραδώσει στον μεταφορέα, εάν ο μεταφορέας έχει ενταλθεί από τον καταναλωτή να μεταφέρει τα προϊόντα και η εν λόγω επιλογή δεν προσφέρθηκε από τον προμηθευτή, με την επιφύλαξη των δικαιωμάτων του καταναλωτή έναντι του μεταφορέα.

Η κυριότητα των προϊόντων περνάει εις χείρας σας είτε με την ολοσχερή είσπραξη από την πλευρά της εταιρείας μας όλων των ποσών, που οφείλονται σε σχέση με τα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων αποστολής, είτε με την παράδοσή τους αν τυχόν αυτή πραγματοποιηθεί νωρίτερα από την είσπραξη του τιμήματος των προϊόντων.

Επιπρόσθετα, τονίζουμε ότι δεν είμαστε σε καμιά περίπτωση υπεύθυνοι για τυχόν γεγονότα ανωτέρας βίας, που ενδέχεται να οδηγήσουν στην καθυστέρηση ή αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών μας. Τέτοια γεγονότα κρίνονται όσα δεν υπόκεινται στον έλεγχό μας παρά την επίδειξη επιμέλειας και συνέπειάς από τη μεριά μας, όπως κάθε γεγονός, πράξη, παράλειψη, ατύχημα, κοινωνική αναταραχή, που δυσχεραίνει ή αποκλείει την συνέπεια στην παροχή των προϊόντων μας, και είτε εμφανίζει τοπικό χαρακτήρα ή έχει ενέχει κινδύνους σε ευρύτερο επίπεδο. Κατά την διάρκεια τέτοιων σημαντικών γεγονότων (π.χ.πανδημίες, σεισμοί, απεργίες, πόλεμος, κοινωνικές αναταραχές, κ.λ.π) αναστέλλεται η εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας, για όσο χρόνο διαρκεί το υπαίτιο γεγονός ανωτέρας βίας. Ωστόσο, δεσμευόμαστε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, για να λάβει σύντομα τέλος το ενδεχόμενο γεγονός ανωτέρας βίας ή για να εξεύρουμε κάποια λύση, ώστε να καθίσταται εντέλει δυνατή η εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας, δυνάμει της μεταξύ μας σύμβασης, παρά το γεγονός της ανωτέρας βίας.

Τέλος, όλες οι ολοκληρωμένες παραγγελίες διέπονται από το νομοθετικό πλαίσιο του Ν.2251/1994 ο οποίος τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα και των τροποποιήσεων, που αναφέρονται στο Π.Δ 131/2003 (ΦΕΚ Α΄ 116/16.05.2013) και την Απόφαση 31619ΦΕΚ 969/22.03.2017 καθώς και της προσαρμογής της Ελληνικής Νομοθεσίας προς την Οδηγία 2011/83/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2011, σχετικά με τα δικαιώματα των Καταναλωτών, την τροποποίηση της Οδηγίας 93/13/ΕΟΚ του Συμβουλίου και την κατάργηση της Οδηγίας 1999/4/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και την κατάργηση της Οδηγίας 97/7/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, η οποία δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αριθμό L304 της 22-11-2011, όπως αυτή τέθηκε σε ισχύ από την 13-06-2014.