Πώς παρασκευάζεται ο αρωματικός καφές φίλτρου;
Όποιον Barista και να ρωτήσετε θα σας απαντήσει, ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε ένα φλιτζάνι καφέ είναι στρέιτ. Αλλά ο ουρανίσκος δεν είναι ο ίδιος. Μερικοί προτιμούν τον καφέ τους με μια νότα φουντουκιού, άλλοι με μια απαλή πινελιά γαλλικής βανίλιας ή κατι ποιό φρουτώδες οπως πορτοκάλι η φράουλα.
Αν και συχνά τον πίνουμε σκέτο, πιστεύουμε επίσης ότι υπάρχει κάτι στο άρωμα, τη γεύση και τη ζεστασιά που φέρνει ο αρωματισμένος καφές. Μερικές φορές, η παραγγελία καφέ με γεύση μπορεί να είναι δύσκολη. Υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικά προφίλ γεύσης για να διαλέξετε, ωστόσο θέλετε να βεβαιωθείτε πως αυτές οι γεύσεις δεν καλύπτουν την ποιότητα του κόκκου καφέ (ναι, πολλοί αρωματίζουν τον καφέ τους επειδή έχουν κόκκους χαμηλής ποιότητας.). Στο κατάστημα Sofos Cofee Shop, δεν θα τολμούσαμε ποτέ να προσφέρουμε κάτι τέτοιο.
Πώς παρασκευάζονται οι καφέδες μας?
Γνωρίζουμε ότι η ανάμειξη κόκκων καφέ πρώτης διαλογής, δημιουργούν ένα μοναδικό χαρμάνι. Επιπλέον, φροντίζουμε οι αρωματισμένοι καφέδες μας να έχουν εξίσου πλούσια, απαλή και κρεμώδη γεύση, χωρίς να καλύπτονται τα κύρια χαρακτηριστικά των χαρμανιών. Εγγυόμαστε πως αυτός ο καφές είναι υψηλών προδιαγραφών. Τα ειδικά επιλεγμένα premium φασόλια του καφέ και “λούζονται” από υψηλής ποιότητας φυσικά αρωματικά έλαια. Στη συνέχεια αναμειγνύονται και ψήνονται προσεκτικά για να συνθέσουν ένα ανεπανάληπτο χαρμάνι, το οποίο σπάνια θα συναντήσετε στους κοινούς εμπορικούς καφέδες.
Αρωματείστε μόνοι σας το αγαπημένο σας χαρμάνι
Στοιχηματίζουμε ότι αναρωτιέστε πως αρωματίζεται ο καφές φίλτρου. Ίσως μερικοί απο εσάς έχετε δοκιμάσει να το κάνετε και μόνοι σας με μπαχαρικά , με αρώματα τροφίμων είτε με σιρόπι. Σήμερα λοιπόν θα σας δώσουμε κάποιες πληροφορίες για το πώς φτιάχνεται ο αρωματικός μας καφές.
Πώς να αρωματίσετε καφέ φιλτρου?
1. Επιλέξτε ένα χαρμάνι καφέ με το σωστό προφίλ γεύσης για να τονίσετε τέλεια την επιθυμητή γεύση.
2. Επιλέξτε ένα σιρόπι υψηλής συγκέντρωσης ή πόσιμα αιθέρια έλαια υψηλής ποιότητας για να τα εμποτίσετε στους κόκκους του καφέ.
3. Προσθέστε ολόκληρα τα φασόλια κατευθείαν μετά από το ψήσιμο όσο είναι ακόμα ζεστά στην χαρμανιέρα.
4. Προσθέστε το 3% του βάρους των κόκκων σε άρωμα (αν προσθέσετε περισσότερη γεύση από αυτό εκτός απο τα προβλήματα που δημιουργούνται στην άλεση του καφέ, ο καφές δεν θα έχει και πολύλή καλή γεύση – θα δημιουργηθεί μια πραγματικά δυσάρεστη γεύση στη γλώσσα σας λόγω του συμπυκνωμένου αρώματος!).
5. Αφήστε το άρωματικο έλαιο και τον καφέ να στροβιλιστεί στη χαρμανιέρα για περίπου 15 λεπτά. Μετά από 15 λεπτά, ο καφές έχει απορροφήσει το άρωμα.
Ο καφές απορροφά το αρωματικό έλαιο τόσο καλά επειδή λειτουργούν σαν μίνι σφουγγάρια—είναι η μικροσκοπική πορώδης υφή των κόκκων που επιτρέπει την έγχυση σχεδόν κάθε γεύσης σε αυτό. Αυτή η απλή διαδικασία που χρησιμοποιούμε παρέχει έναν απολαυστικό καφέ με άρωμα που όχι μόνο μυρίζει εκπληκτικά, αλλά έχει και εκπληκτική γεύση.
Φίλτρου αρωματικός Sofos
Όσοι από εσάς δεν έχετε δοκιμάσει κανέναν από τους αρωματικούς μας καφέδες, ήρθε η ώρα να το κάνετε πατώντας εδώ. Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο τα πιο δημοφιλή αρωματικά μας μείγματα, Pan Cake, Irish Cream, Banoffee δεν παραμένει ποτέ στο ράφι.
Επίσης στο Sofos Coffee Shop σε συνεργασία με τους πολύτιμους συνεργάτες μας έχουμε δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ποικιλία αρωματικού καφέ φίλτρου ντεκαφεϊνέ, για όσους θέλετε να απολαμβάνετε την υπέροχη γεύση του καφέ χωρίς της συνέπειες της καφεΐνης.