Επιμέλεια άρθρου: Πατλιάκα Εύα-Άννα Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στις διατροφικες διαταραχές & την παχυσαρκία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6988004922
Email: evaannapatliaka@gmail.com

Το καλύτερο κέρασμα για τις γιορτές και όχι μόνο! Προγραμματίστε να φτιάξετε αυτές τις πεντανόστιμες σπιτικές καριόκες και θα ξετρελαθείτε από την φανταστική τους γεύση!

Υλικά:

Εκτέλεση:

  1. Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε βρασμένο νερό για 10-15’.
  2. Αφαιρούμε από τους χουρμάδες το κουκούτσι.
  3. Σ’ ένα μπλέντερ αλέθουμε τους χουρμάδες μαζί με το νερό και προσθέτουμε τα καρύδια, το βούτυρο καρπών, την κανέλα και χτυπάμε πολύ καλά.
  4.  Στην συνέχεια, προσθέτουμε την βρώμη και το κακάο και χτυπάμε μέχρι να δέσει καλά το μείγμα.
  5. Απλώνουμε το μείγμα σε μια μεμβράνη και δίνουμε το σχήμα ενός κορμού.
  6. Βάζουμε τον κορμό στην κατάψυξη για 1 ώρα, ώστε να σφίξει και να κόβονται πιο εύκολα οι καριόκες.
  7. Σ’ ένα μπεν μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα. Με ένα πιρούνι βουτάμε τις καριόκες και τις απλώνουμε σε μια λαδόκολλα.
  8. Τέλος, τις συντηρούμε στο ψυγείο για μια εβδομάδα.

Αφήστε μια απάντηση