Το καλύτερο κέρασμα για τις γιορτές και όχι μόνο! Προγραμματίστε να φτιάξετε αυτές τις πεντανόστιμες σπιτικές καριόκες και θα ξετρελαθείτε από την φανταστική τους γεύση!
Υλικά:
- 100ml νερό βρασμένο
- 150γρ καρύδια
- 150γρ χουρμάδες
- 80γρ βρώμη
- 30γρ βούτυρο καρπών
- 25γρ κακάο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 150γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε βρασμένο νερό για 10-15’.
- Αφαιρούμε από τους χουρμάδες το κουκούτσι.
- Σ’ ένα μπλέντερ αλέθουμε τους χουρμάδες μαζί με το νερό και προσθέτουμε τα καρύδια, το βούτυρο καρπών, την κανέλα και χτυπάμε πολύ καλά.
- Στην συνέχεια, προσθέτουμε την βρώμη και το κακάο και χτυπάμε μέχρι να δέσει καλά το μείγμα.
- Απλώνουμε το μείγμα σε μια μεμβράνη και δίνουμε το σχήμα ενός κορμού.
- Βάζουμε τον κορμό στην κατάψυξη για 1 ώρα, ώστε να σφίξει και να κόβονται πιο εύκολα οι καριόκες.
- Σ’ ένα μπεν μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα. Με ένα πιρούνι βουτάμε τις καριόκες και τις απλώνουμε σε μια λαδόκολλα.
- Τέλος, τις συντηρούμε στο ψυγείο για μια εβδομάδα.