Επιμέλεια άρθρου: Πατλιάκα Εύα-Άννα Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στις διατροφικες διαταραχές & την παχυσαρκία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6988004922
Email: evaannapatliaka@gmail.com

Τα Χριστούγεννα όπου να ‘ναι φτάνουν και δεν μπορούν να λείπουν από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι τα μελομακάρονα. Είτε ακολουθείς μια αυστηρά χορτοφαγική διατροφή είτε όχι πρέπει να δοκιμάσεις αυτά τα vegan μελομακάρονα. Μια συνταγή λίγο διαφορετική από τα κλασσικά μελομακάρονα, κι όμως είναι το ίδιο γευστική!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 25 VEGAN ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΤΩΝ 20ΓΡ:

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ:

ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

  • Σ’ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, την κανέλα και το πορτοκάλι.
  • Μόλις ξεκινήσει να βράζει, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου.
  • Στην συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ VEGAN ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ:

  • Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Σ’ ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το σιρόπι σφενδάμου, το κονιάκ ή το λικέρ, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
  • Στον χυμό πορτοκαλιού ρίχνουμε την μαγειρική σόδα, τα ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να αφρίσει. Μόλις αφρίσει το ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι μας έτσι ώστε να ενωθεί με το υγρό μείγμα.
  • Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα πιέζουμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
  • Ψήνουμε τα μελομακάρονα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 20-25’.
  • Όσο είναι καυτά τα μελομακάρονα τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι και από τις δύο μεριές και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα καρύδια.

Αφήστε μια απάντηση